Randers FC op i SAS Ligaen

Der blev drukket champagne hos begge hold efter søndagens kamp mellem Randers og Brabrand.

Fodboldklubben Randers FC vandt søndag eftermiddag 2-0 over Brabrand og udnyttede dermed holdets sidste chance for at sikre den ventede og krævede oprykning til SAS Ligaen.

Men forløsningen kom først efter en masse roderi og losseri, som må have givet de mange tusinde medrejsende randrusianerne grund til rynker i panden. Kantspilleren Alex da Silva var bedste mand i en skidt og nervøs forestilling, og det var da også ham, der stod for det forløsende mål efter 65 minutter.

Nedrykningstruede Brabrand blev reduceret til 10 mand fem minutter efter pausen, da Casper Daather så gult for anden gang, og det i forvejen ufarlige Århus-mandskab blev endnu mere tandløst.

Resten af kampen styrede Randers sikkert, og Søren Holdgaard kunne lukke til 2-0 kort før tid.

Kampen var i anledningen af de mange forventede Randers-fans rykket til NRGi Park i Århus, hvor AGF til daglig huserer. Randers bytter plads med AGF, mens det lang tid efter slutfløjtet i Århus så ud til, at Brabrand måtte en tur ned i 2. division.

Lolland-Falster Alliancen førte 3-2 over Lyngby og havde dermed overhalet Brabrand, men Lyngby lavede to mål i slutminutterne, og så kunne de nedtrykte Brabrand-spillere juble sammen med Randers-spillerne i Århus.

Både Køge og Lyngby havde på forhånd chancen for at overhale Randers og avancere til SAS Ligaen, men ingen af dem kunne bruge søndagens sejre til noget. Randers gjorde selv arbejdet færdigt og rykker i SAS Ligaen sammen med Vejle.

Brønshøj, Skjold og Lolland-Falster Alliancen rykker ud. /ritzau/