Randers FC frifundet i sponsorstrid

SAS Liga-klubben slipper for at betale millionerstatning efter at have vundet retssag med tidligere hovedsponsor.

Vestre Landsret i Viborg satte onsdag punktum for en årelang strid mellem fodboldklubben Randers FC og den tidligere hovedsponsor Østjydsk Bank.

Østjydsk Bank stævnede tilbage i efteråret 2006 Randers FC, fordi banken mente, at fodboldklubben havde misligholdt en kontrakt fra 2003.

Ifølge banken havde den ret til at forlænge kontrakten til og med 2008. Men Randers FC indgik i stedet en sponsoraftale med Sparekassen Kronjylland.

Østjydsk Bank mente ikke, at fodboldklubben havde viljen til at finde en mindelig løsning og krævede derfor fem millioner kroner for tab af eksponering.

Ifølge Randers FC har landsretten nu frifundet klubben i samtlige syv påstande, som Østjydsk Bank i løbet af de seneste tre år har nedlagt, herunder påstandene om eksklusivitet, indgåelse af hovedsponsorat og et erstatningskrav på fem millioner kroner.

- Retssagen var været en lang affære, og den er nu i alle henseender afsluttet med en frifindelse af Randers FC for alle syv påstande. Rettens afgørelse er for så vidt ikke overraskende for os, men har selvfølgelig været ventet med længsel. Vi er ovenud tilfredse med at blive bekræftet i, hvad vi hele tiden har sagt i denne sag, lyder det i en kommentar fra Randers FC's direktør, Jacob Nielsen, i en pressemeddelelse.

Bankdirektør i Østjydsk Bank Jens A. Vendelbo oplyser til TV 2 | ØSTJYLLAND, at banken frem til slutningen af marts har mulighed for at komme med indsigelser til afgørelsen.

Den beslutning bliver ifølge Jens A. Vendelbo taget på et senere tidspunkt i samråd med bankens advokat.