Randers får IT-politi

Randers Politi skal huse en regional afdeling af IT-specialister og også kriminalteknikere kommer til byen.

Randers Politigård skal rumme det nye regionale it-specialistkorps, som bliver den lokale afdeling af Det Nationale IT-Efterforskningscenter (Nitec). Og det er også bestemt, at Randers får Kriminalteknisk Center med teknikere fra Aalborg og Århus. Dermed kommer der i alt 42 politifolk til byen udefra, fortæller Randers Amtsavis.

Nitec har hidtil haft tre mænd i Århus og en i Kolding, og nu udvides afdelingen til i alt 12 mand med egen leder. Afdelingen har cirka 1400 sager om året, hvor der i hver sag beslaglægges computere. En fjerdedel af sagerne handler om narko, en fjerdedel er sædelighedssager som børneporno, en fjerdedel er økonomisk kriminalitet og resten er alt muligt andet. It-specialisterne skal have de tomme lokaler på 1. sal i den nye bygning på Randers Politigård, der hidtil har huset juristerne, som nu er rykket til politigården i Århus.

Desuden leder Rigspolitiets bygningsafdeling med lys og lygte efter bygninger i Randers, som kan lægge lokaler til en cirka 30 mand stor afdeling af Kriminalteknisk Center, der blandt andet kræver plads til værksted, når køretøjer skal undersøges og til et laboratorium, som skal undersøge biologisk materiale, fingeraftryk og lignende. Den afdeling kommer ikke til at ligge på politigården, for der er ikke plads. .