Rådmand vil bekæmpe ballade

Socialrådmand i Århus, Gert Bjerregaard (V), intensiverer nu indsatsen for at komme balladen i Herredsvang til livs.

Torsdag formiddag holdt Gert Bjerregaard (V) møde med socialforvaltningen. På dagsordenen var den seneste tids uroligheder i boligområdet Herredsvang i Hasle.

Nu varsler socialrådmanden en større indsats imod gruppen af unge ballademagere, som blandt andet har chikaneret og truet 12 ansatte i det lokale bibliotek og kulturhus og udøvet hærværk på de ansattes biler.

- Jeg appellerer til at folk i området står sammen og anmelder ballademagerne, hvis de ser dem lave noget kriminelt, siger Gert Bjerregaard til TV 2 | ØSTJYLLAND

Onsdag aften lagde Kulturhuset lokale til et borgermøde om problemerne. Mens mødet var igang blev kastet en sten igennem en rude i Kulturhuset.
Et af de løsningsforslag, som kom fra deltagerne, var mere videoovervågning i området. Et forslag, som rådmanden nu vil drøfte med politiet.

Tidligere har ukendte gerningsmænd knust for flere hundrede tusind kroner ruder i Kulturhuset, ligesom de har chikaneret personalet i den lokale Fakta-butik.

Biblioteket har været lukket i tre dage, for at stramme op på sikkerheden. Nu bliver der også ansat en vagt til at passe på de ansatte, som også bliver udstyret med overfaldsalarmer.

Hvis de skyldige bliver fundet, vil de sociale myndigheder anvende samme fremgangsmåde som i Gellerup, hvor flere unge, som har været i konflikt med loven, er på såkaldte familiekontrakter. Det er kontrakter, der begrænser de unges færden alene.