Rådmand sur på 7-Eleven

Flemming Knudsen raser over, at kæden sælger alkohol til mindreårige. Kædens direktør lover bedring.

Rådmand, Flemming Knudsen (S), er meget utilfreds med kiosk-kæden 7-Elevens alkoholpolitik overfor unge.

Efter at have set et indslag på TV 2 | ØSTJYLLAND dokumentere at kæden under festugen sælger alkohol til mindreårige, har han selv været rundt og besøge et par af kioskerne.

Og han er meget skuffet over, hvad han har set.

- Jeg har med mine egne øjne set ekspedienterne stå og lange Bacardi Breezere over disken til børn. Det er noget værre svineri, og de skulle have et ordentligt knald af politiet. Jeg håber, at politiet griber ind og følger op på, at kioskerne også skal bære deres del af ansvaret, siger Flemming Knudsen til Jyllands-Posten.

Hos 7-Eleven tager kædens administrerende direktør Jesper Østergaard kritikken til efterretning.

- Der er en helt klar lovgivning på området, og den skal vi selvfølgelig følge. Det er indiskutabelt. Jeg synes også, at det er uacceptabelt, at der foregår sådan et salg fra vore butikker. Allerede efter indslaget i tv forleden indskærpede vi over for vore butikker, at der skal strammes op. Og det skal vi åbenbart have gjort en gang til, siger Jesper Østergaard til avisen.

Han fortæller desuden, at kæden er i gang med en it-løsning, så der på kasseapparatet kommer en melding om, at der skal tjekkes id, hver gang der sælges alkohol eller tobak.