Rådmand afkræves svar om snyd

DF'er vil have ældrerådmanden til at reagere på oplysninger fra anonym plejehjemsmedarbejder, der fortalte om snyd i plejen.

Dansk Folkepartis byrådsmedlem i Århus Kommune, Lars Skov, beder nu om svar på en række spørgsmål om påstået snyd i den århusianske hjemmepleje.

Det sker efter at en anonym tidligere medarbejder har fremsat en række påstande om, der er sket snyd af den samme type, som TV 2 har afsløret i hjemmeplejen i København.

Det er på Lokalcenter Skåde, at der ifølge en tidligere medarbejder er blevet fusket i hjemmeplejen. Det hævdede hun i et tv-indslag den 8. juli i 22.20-nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND:

Ifølge medarbejderen foregik der, mens hun arbejdede i hjemmeplejen, et omfattende snyd med PDA'en, som er det instrument, hjemmehjælperne frem til september 2009 tastede deres besøg ind på, og som registrerede, hvor lang tid, der blev brugt på den enkelte ældre.

Medarbejderne holdt lange pauser og tastede sig ind før de ankom til de ældre og efter de var taget afsted igen, hævder den anonyme kvinde i indslaget.

Lars Skov (DF) vil have rådmanden til at svare på, om Århus Kommune har kendskab til sagen, og have svar på, hvordan man i dag registerer den tid, der bliver brugt på de ældre.

Ældrerådmand Dorte Laustsen opfordrede i forbindelse med indslaget den tidligere medarbejder til at henvende sig.