Radikale: SU er en god forretning

Uddannelsesordfører er uenig med DFs kritik af SU til udenlandske studerende

02:50

1 af 2

Det er på længere sigt en god forretning for Danmark, når udenlandske studerende modtager dansk SU.

Sådan lyder modsvaret fra uddannelsesordfører Liv Holm Andersen fra Radikale Venstre efter, at Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby i TV 2 | ØSTJYLLAND her til aften rettede kritik af netop denne ordning.

Se også: Flere udlændinge får SU

Som reglerne er i dag, kan udenlandske studerende få SU i Danmark, hvis de til gengæld har 12 timers erhvervsarbejde om ugen.

Hans Kristian Skibby kalder det en 'bombe under uddannelsessystemet' at studerende uden dansk statsborgerskab får SU, men det er et snævert synspunkt, mener Liv Holm Andersen:

- Rigtig mange af de her mennesker bliver jo og bidrager på en positiv måde på arbejdsmarkedet. De er med til at skabe vækst og arbejdspladser, siger hun.

Den danske stat havde i 2014 en udgift på 219 millioner for SU til udenlandske studerende.

Det underskud bliver ifølge Liv Holm Andersen med tiden vendt til et overskud i kraft af, at flere af de studerende vælger at bosætte sig og arbejde i Danmark:

- Jeg tror simpelthen, det er naivt at forestille sig, at et lille land som Danmark kan være bedst til alting. Jeg tror, vi har brug for viden og indspark udefra, siger Liv Holm Andersen.

Du kan høre hele interviewet med Liv Holm Andersen i videoen øverst i artiklen.