Racistisk chikane mod boligblok

Adskillige tilfælde af hærværk og brandstiftelse mod udenlandske familier.

Chikanen mod en boligblok i det nordlige Århus kulminerede natten til lørdag, da ukendte gerningsmænd forsøgte at sætte ild til en afghansk families dør på Solhvervsvej. Familien fik selv slukket ilden, inden det blev rigtigt alvorligt.

Det er tredje gang indenfor to måneder, at ukendte gerningsmænd forsøger at sætte ild til den afghanske families dør og dørmåtte. Familien er overbeviste om, at det er nynazistister, der står bag.

- Vi har ikke personlige fjender eller uvenner. Jeg ser dette som en del af en politisk bevægelse, og jeg kan kun undre mig over, at det så skal ramme os, siger afghanske Khalilullah Zemar til Århus Stiftstidende.

Khalilullah Zemar og hans familie er ikke de eneste i opgangen, som er blevet chikaneret. Der er også blevet antændt et mindre bål i en barnevogn, som tilhører et somalisk ægtepar. Desuden har gerningsmændene skrevet racistiske slagord forskellige steder i ejendommen.

Kriminalpolitiet arbejder de kommende dage med spor fra branden. Politiet vil forsøge at bruge deres kendskab til det nynazistiske miljø i Århus og afprøve nogle sammenhænge, skriver Århus Stiftstidende.

Den afghanske familie tager indtil videre tingene med sindsro. De forsøger at tone det hele lidt ned med en god portion humor.

- De har skrevet 'sorte svin' et sted i opgangen. Så kan det jo ikke være os. Jeg er ikke sort. Jeg er fra Afghanistan," siger Zemar Khalilullahs kone, Suraya.

20210413161112343_1000

Aarhusiansk ejer forsvarer Nemlig.com - men ser med stor alvor på kritik

Skærmbillede 2021-04-14 kl. 06.49.39

Morten har et helt særligt humør - derfor har han nu vundet en pris

Grøn Koncert

Grøn Koncert annoncerer koncerter til sommer - tre er i Østjylland

20170308-155153-4-1920x1920we

AGF ansætter nordmand som ny sportschef

Ikea Skejby Aarhus IKEA

IKEA frygtede at blive overrendt - men det blev langt fra tilfældet

aarhus åen å

Politisk flertal vil droppe coronapas ved udendørsservering

Dagens mest læste