Publikumsrekord i Silkeborg

Der er brug for flere scener og mere plads næste år, vurderer folkene bag Riverboat Jazz Festivalen.

Jazz-entusiaster fra ind- og udland strømmede til årets Riverboat Jazz festival i Silkeborg i den forgangne uge og allerede inden de endelige regnskaber er gjort op, lyder der positive toner fra arrangørerne.

Alt tyder nemlig på, at antallet af gæster på festivalen slog alle rekorder.

- Alene vores fredag aften er rent publikumsmæssigt oppe på et niveau, som kan måle sig med Riverboat-lørdagen for nogle år siden. Og det er noget nyt, at fredag er blevet så stor, siger formand for Riverboat Jazz Festival, Mogens Larsen til Midtjyllands Avis.

De senere år har der været mellem 35.000 og 45.000 gæster på festivalen.

Den stigende popularitet betyder, at man allerede dagen efter festivalens afslutning spekulerer i, hvilket ændringer og tiltag, der skal til for at sikre en endnu bedre festival i 2009.

- Næste år kan vi ikke klare os med de tre scener, som vi i år havde på Havnen, Bindslevs Plads og Torvet. Heller ikke selv om teltet på Torvet var betydeligt større, end det plejer at være. Derfor er vi også nødt til at få stillet endnu en plads til rådighed af kommunen, når der skal være Riverboat igen til næste år, siger Steffen Juul Hansen, der er koordinator på festivalen, til avisen .

Om festivalens regnskab lander i sorte eller røde tal, vides endnu ikke.