Publikum svigter damerne

Færre tilskuere vil se Randers HK og SK Aarhus

Mere end en tredjedel af tilskuerne er forsvundet fra Dame Håndbold Ligaen i løbet af fire år.

Dame Håndbold Ligaen har de senere år oplevet et dramatisk fald i antallet af tilskuere i de danske håndboldhaller. 

Fra 2008 til i dag er det gennemsnitlige antal publikummer ifølge Politiken faldet fra 1519 til under 1000 per kamp. En udvikling, der bekymrer Divisionsforeningen.

- I lang tid gik det rigtig godt helt af sig selv. Men nu er vi nødt til at genopfinde os selv, siger Divisionsforeningens formand Jens Christensen til avisen.

Han mener ikke, at klubberne har fokuseret nok på at lokke tilskuere i hallen, da der for få år siden var sponsorer nok til at betale håndboldfesten.

- Dengang det også gik let med sponsorerne, havde vi ikke så megen fokus på entrésiden. Derfor fokuserede vi heller ikke nok på at skabe et godt produkt. Nu er vi nødt til at kæmpe.

- Ligesom i resten af erhvervslivet skal vi bruge flere vitaminer for at få de resultater, vi ønsker, fortæller Jens Christensen, der til daglig er formand for Skanderborg Håndbold.

I sidste sæson så 986 tilskuere i gennemsnit kampene i Dame Håndbold Ligaen. I første halvdel af den igangværende sæson har 903 publikummer i gennemsnit været på plads på tribunerne.