Provokationer skal serveres drypvist

Panelet i Kulturkampen diskuterer ytringsfrihed

Efter terrordrabene i København har debatten om ytringsfriheden fyldt meget.

Derfor sætter Kulturkampen her på TV 2 | ØSTJYLLAND blandet andet fokus på provokationer og ytringsfrihed i kunstens verden og grænsen mellem de to.

- Jeg er installationskunstner og har lavet happenings over hele verden, og jeg er blevet udvist af både, Kina, Hong Kong og Mexico, så jeg er vant til at arbejde i det her krydsfelt, siger Jens Galschiøt, der er kunstner og aktuel med udstillingen Abrahams Børn i Silkeborg, hvor en fundamentalism-skulptur, der er opbygget af Koranen, Bibelen og Toraen, er et centralt element.

- Jeg overvejer altid min kunst. Jeg bruger provokationen drypvis og ikke spandevis, og det er vigtigt. Hvis ikke jeg gør det, kan jeg ikke få den dialog, som jeg gerne vil have. Hvis jeg starter med at sparke folk i skridtet, så er det klart, at så er der ikke mulighed for at snakke med dem, siger Jens Galschiøt.

Per Smedegaard, der er direktør på Svalegangen, er også gæst i denne uges Kulturkamp.

- Kunstnere skal fortsat provokere, og sommetider skal vi også provokere spandevis og ikke bare drypvis, men det skal være reflekteret i forhold til hvilken reaktion, man vil have, og hvilken dialog man vil have, siger Per Smedegaard.

Du kan se debatten om ytringsfrihed og provokation i videoen øverst på siden, og du kan se hele Kulturkampen på TV 2 | ØSTJYLLAND i aften, torsdag, klokken 19.55.

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg

Laura Thomsen Luxury

Butiksejer lod kunder bytte julegaver under nedlukning: Torsdag kom han godt fra start i retssagen

corona

liveblog COVID-19 LIVE: Antallet af coronasmittede overstiger 600

Magnus Heunicke

Eksperter regner på større genåbning

Smukfest bøgeskoven

Festivaler kritiserer minister: Det giver ikke mening at planlægge forsigtigt

040321 Vildthegn DIGI Still

Ubudne gæster gnaver i Slotspark