Protest mod skolefusion

Flere hundrede forældre og børn demonstrerede i dag imod en planlagt fusion af to skoler i Århus.

Flere hundrede bekymrede forældre og børn mødte i formiddag op på Rådhuspladsen i Århus for at demonstrere imod en planlagt fusion af to skoler i Brabrand.

Forældrene er utilfredse med, at de kommunale politikere overvejer at lægge Engdalskolen sammen med Sødalskolen, hvor over 70 procent af eleverne har indvandrerbaggrund. På Engdalskolen er det kun godt 20 procent af eleverne, der er tosprogede. En fusion med Sødalskolen vil med andre ord forøge andelen af indvandrerbørn betragteligt.

- Engdalskolen er en velfungerende skole, og den er en succes i forhold til integration, siger Roald Forsberg, der er formand for Forældrekomiteen på Engdalskolen.

Roald Forsberg frygter ligesom en række andre beboere i området, at en ny gigant-skole med flere end 1.000 elever ikke vil være i stand til at integrere de tosprogede elever lige så godt, som Engdalskolen gør det i dag.

I alt 2638 beboere har skrevet under på en fælles protest mod fusionsplanerne. Underskrifterne blev afleveret på rådhuset i forbindelse med dagens demonstration.

TV 2 | ØSTJYLLAND har mere om sagen i onsdagens udsendelser.