Prognose for påsken: Her er de mest travle dage i trafikken

Om under en uge begynder ræset mellem landsdelene, når danskere tager på påskeferie. I Østjylland er det E45 der bliver ramt

Foto: Claus Fisker - Scanpix

Højtider er for mange danskere lig med familetid, og det kan ofte mærkes på vejene.

Det vil det formentlig også om en lille uge, når der er dømt påskeferie for rigtig mange danskere der skal hjem og have sild, karrysalat, lam og andre herligheder på de dækkede påskeborde. 

Vejdirektoratet er allerede i dag ude med den første prognose, som giver et billede af, hvor trafikken kan klumpe sammen. 

  Foto: Vejdirektoratet

Som det også er tilfældet ved eksempelvis jul, og for nogen også bare i hverdagen, er det for Østjyllands vedkommende motorvej E45, som kan give nogle udfordringer.

Den travleste rejsedag bliver skærtorsdag mellem klokken 10 og 15, spår Vejdirektoratet. 

- Mange tager i sommerhus eller på familiebesøg i påskeferien, og den øgede trafik vil hovedsageligt kunne mærkes på hovedfærdselsårene mellem Sjælland og Jylland samt på motorvejene til og fra Tyskland, skriver Vejdirektoratet på sin hjemmeside.

Læs også Uheld i trafikeret kryds skabte massiv kø

Forventningen er, at det særligt er den sydligste del af den østjyske E45-strækning, hvor der kan opleves trængsel og måske deciderede køer. 

Også onsdagen op til påske samt påskelørdag og påskedag om søndagen forventes at være lidt travlere rejsedage end normalt, hvorimod mandag og tirsdag op til påske formentlig bliver med færre biler på vejene end normalt. 

Vejdirektoratet opfordrer bilisterne til at holde sig opdateret om trafiksituationen på trafikinfo.dk. 

Gode råd til påske-køreturen

• Hvis du kan, så planlæg din rejse uden for de travleste perioder
• Søg aktuel trafikinformation, inden du kører ud
• Sæt ekstra tid af til din rejse
• Hold afstand til de forankørende 
​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​
Kilde: Vejdirektoratet.