Privathospitaler efter udskudte operationer: - Vi bliver kimet ned

Hundredvis af operationer er aflyst på Aarhus Universitetshospital, men mange vil kunne blive hjulpet hurtigt på privathospitaler

Blandt andet på grund af manglende personale til at rengøre operationsudstyr, har Aarhus Universitetshospital aflyst 250 operationer i denne uge. Men mange patienter vil kunne få hurtig hjælp på privathospitaler.

Den seneste uge har hundredvis af borgere fået et opkald eller en mail fra Aarhus Universitetshospital, om at deres operation er aflyst og udskudt måneder eller år ud i fremtiden.

Nu er der gode nyheder for mange.

Både Aleris-Hamlet og Aros Privathospital i Aarhus fortæller, at de vil kunne hjælpe en stor del af dem.

Læs også 15 nye ansatte - nu har Sterilcentralen fået deres personale

- Vi er temmelig fleksible. Vi kan trække på mange løse fugle, og folk tænker, at de tager en ekstra tørn, så vi kan hjælpe mange, siger administrerende direktør på AROS Privathospital, Ole Momsen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Vi er temmelig fleksible. Vi kan trække på mange løse fugle, og folk tænker, at de tager en ekstra tørn.

Ole Momsen, adm. direktør, AROS Privathospital

På Aleris-Hamlet Privathospital mener de også, at de vil kunne hjælpe mange.

- Vi kan ikke hjælpe et ubegrænset antal, men vi er et landsdækkende privathospital, som kan skrue op og ned for aktiviteterne i takt med at efterspørgslen ændres. Vi udnytter, at vi har mere end 300 speciallæger på landsplan, så vi har mulighed for at hjælpe hinanden på tværs af landet og skrue op i et betydeligt omfang, siger viceadministrerende direktør Michael Gram Kirkegaard fra Privathospitalet Aleris-Hamlet. 

Privathospitalet vil kunne hjælpe de fleste patienter inden for 2-3 uger.

- Men de skal jo igennem Patientkontoret først, siger viceadministrerende direktør Michael Gram Kirkegaard fra Privathospitalet Aleris-Hamlet. 

00:58

Aarhus Universitetshospital må igen aflyse planlagte operationer, fordi der mangler sterilt operations-udstyr.

Luk video

30-40 ekstra telefonopkald

På begge hospitaler bliver de kimet ned af frustrerede borgere.

På Aleris-Hamlet får de 30-40 flere henvendelser om dagen, og på Aros Privathospital ringer dobbelt så mange som normalt.

- Den uheldige situation, mange patienter står i, gør, at de afsøger andre muligheder for at blive behandlet, siger Michael Gram Kirkegaard.

Henvendelserne drejer sig blandt andet om gynækologi, urologi, plastikkirurgi og ortopædkirurgi og øre-næse-hals-kirurgi.

Begge steder opfordrer de borgerne til at ringe til Patientkontoret i Region Midtjylland, da det er dem, der skal visitere til privathospital.

Patientkontoret

Ring på 7841 0444

 

mandag 9-12, tirsdag til fredag 10-12, samt onsdag 14-15.30

 

Patientkontoret har i øjeblikket ekstraordinært travlt, og der er derfor længere ventetid på både telefoniske og skriftlige henvendelser.

 

Kilde: Region Midtjylland