Private handler koster bankdirektør jobbet

Handel med værdipapirer koster direktør stillingen

En ransagning foretaget af Bagmandspolitiet tirsdag morgen i Sparekassen Kronjyllands hovedsæde i Randers kom til at koste direktør Ove F.H. Knudsen jobbet.

Efter 32 års ansættelse blev direktøren øjeblikkeligt bortvist, fordi han har overtrådt sparekassens interne regler for handel med værdipapirer for at score økonomisk privat. Den ordførende direktør fra Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt, siger til Ritzau, at det ligger fast, at overtrædelsen af reglerne om handel med værdipapirer er sket i privat regi og i princippet intet har at gøre med Sparekassen Kronjylland.

- Jeg kan ikke udtale mig om, hvilke værdipapirer det drejer sig om og omfanget, men Ove Knudsens værdipapirhandler er foregået gennem et andet pengeinstitut og berører hverken Sparekassen Kronjylland eller dens kunder. Det er alene privatøkonomiske dispositioner, siger Klaus Skjødt.

- Det var noget af et chok at blive mødt af Bagmandspolitiet tirsdag morgen, siger Klaus Skjødt, der tiltrådte som ordførende direktør i oktober 2009.

Bagmandspolitiet har undersøgt Ove Knudsens forhold for kalenderåret 2008.

Direktør Klaus Skjødt er overbevist om, at sparekassen som sådan ikke er involveret, men han har bedt den eksterne revision lave en ekstraordinær gennemgang af relevante forhold i Sparekassen Kronjylland.

Sparekassen Kronjylland har 36 filialer primært i Østjylland og har 450 medarbejdere.