Priserne stiger på sommerhuse i Østjylland

Salgsprisen på sommerhuse ved den jyske vestkyst er stadig højere end på østkysten. Men priserne nærmer sig hinanden.

Sommerhusene på den populære jyske vestkyst har noget overraskende lidt et slag på salgsprisen siden nytår. Friske tal fra boligsiden.dk viser, at det gennemsnitlige som-merhus ved vestkysten har fået barberet over 100.000 kroner af prisen alene i løbet af årets andet kvartal.

Udviklingen ved vestkysten bliver ikke mindre iøjnefaldende, når man sammenligner med priserne på den jyske østkyst. Her er der nemlig sket det stik modsatte.

- Priserne i Østjylland har fra starten af 2009 også taget turen opad, men her knækkede kurven allerede med udgangen af september. Herefter faldt priserne frem til udgangen af første kvartal i år - dog mindre drastisk med omkring 5 pct. - for så siden at stige igen. I dag har sommerhusene ved østkysten allerede indhentet halvdelen af det tabte, forklarer Boligsidens kommunikationschef Birgit Daetz.

Udviklingen betyder reelt, at der i dag kun er godt og vel 60.000 kroner i forskel på de gennemsnitlige salgspriser i Øst- og Vestjylland - sidstnævnte ligger dog fortsat højest. Her koster husene i dag i gennemsnit 1,4 mio. kr.