Prisen på indenrigsbilletter stiger

Cimber-konkurs får priserne til at eksplodere

Siden Cimber gik konkurs, er priserne på en indenrigsbillet fra Jylland mod København steget markant. Det viser en rundringning, som DR Nyheder har lavet til alle danske lufthavne.

Prisen på en formiddagsbillet med SAS fra Billund er således hævet med hele 175 procent (549 kr. mod 199 kr.) og fra Aarhus med 91 procent i forhold til i 2010 (574 kr. mod 300 kr.).

SAS forsvarer den voldsomme stigning med, at priserne har været kunstigt lave.

- Nogle af de priser, som det gamle Cimber Sterling havde i markedet, var urealistisk lave, og det viste sig også, at de ikke var i stand til at tjene penge på de priser. Det var gunstigt for forbrugerne på kort sigt, men på længere sigt betød det, at der ikke var nogen, der fløj til og fra Billund, fordi det ikke kunne lade sig gøre økonomisk, forklarer marketingdirektør i SAS, Per Møller Jensen, til DR Nyheder.

- Nu har vi fået etableret et prisbillede, der er realistisk, og som gør, at kunderne stadig kan få en konkurrencedygtig pris på det produkt, de får. De operatører, som findes på indenrigs i dag, kan tjene penge på det og opretholde en forretning, mener Per Møller Hansen.