Prioritering af medicin skal ske med patient

Formanden for Kræftens Bekæmpelse mener ikke, at alle patientgrupper er interesseret i dyr medicin

02:17

1 af 2

Indtil nu har politikerne ikke ønsket at fravælge ny medicin på grund af priserne, men det vil sundhedsminister Sophie Løhde (V) nu lave om på.

Ministeren mener, at man er nødt til at prioritere i det dyre medicin, da området ikke har uanede ressourcer, og det har gjort mange patienter usikre.

Formanden for Kræftens Bekæmpelse mener ikke, at Danmark skal have et prioriteringsinstitut, men at prioriteringen skal foregå i et samspil mellem patienter og læger.

- Jeg er enig i, at vi ikke skal have et prioriteringsinstitut og prioritere efter prisen på medicin, siger Dorthe Gylling Crüger, der er formand for Kræftens Bekæmpelse, og fortsætter:

- Den prioritering, som man gør hver dag på sygehusene, den foregår i situationen mellem lægen og patienten, forstået på den måde at det skal være sammen med patienten, man finder ud af, om patienten har gavn af medicinen og dermed skal de, der har brug for den, også have den.

Opgør med dyr medicin: Jeg dør uden

Hun mener, der er stor forskel på patientgrupperne, alt efter hvilken sygdom man er ramt af.

- Min erfaring fra kræftverdenen er, at mange patienter ikke er interesseret i medicin med kraftige bivirkninger, som kun hjælper få, siger Dorthe Gylling Crüger.

Se hele debatten om dyr medicin i Tv-indslaget ovenfor.