Prinsen sad fast i Friheden

Røde ører i den århusianske forlystelsespark Tivoli Friheden, da den nye attraktion, Tyfonen, blev indviet.

Prinsgemalen måtte nemlig tilbringe 15 lange minutter med at sidde fast en lille vogn midt på ruten.

Fyrværkeri, der blev fyret af i dagens festlige anledning, fik nemlig fintfølende sikkerhedssensorer på banen til at standse prinsens vogn 30 sekunder inde i den normalt halvandet minut lange tur. Prinsen sad sammen med Tivoli Frihedens direktør fast i et kvarter, mens publikum kom med opmuntrende tilråb.

Prinsen tog det ufrivillige ophold i Tyfonen humoristisk og råbte til de forsamlede publikummer og pressefolk, om nogen kunne bringe ham en kop kaffe. En blandt publikum replicerede, om han ikke hellere ville have en cognac, og det svarede prinsen ja tak til.

Det var dog ikke muligt at servicere prinsen, der måtte vente, mens teknikere fik koblet banens sikkerhedssystem fra, så selskabet kunne bringes tilbage til jorden.

Prinsen udtalte bagefter til TV 2 l ØSTJYLLAND, at det "godt nok var en lidt lang tur". Mens borgmester i Århus, Nicolai Wammen, Soc.dem., der var passager i en anden vogn, som sad fast længere oppe ad banen, sagde, at det nok skulle vare et stykke tid, før han gjorde turen igen.

Til alt held for de ellers uheldige rutchebanegæster, hænger man ikke med hovedet nedad under turen i Tyfonen.