Pressechef gjorde intet forkert

Århus-borgmester Louise Gade ser intet forkert i, at hendes kommunalt ansatte pressechef foreslog en journalist at få taget et billede af Venstres valgbil.

Århus-borgmesteren Louise Gade (V) afviser en beskyldning om, at hendes kommunalt ansatte pressechef i sit arbejde skulle have optrådt til fordel for partiet Venstre.

Pressechefen Niels Buch Johannsen foreslog for nylig en journalist fra Århus Stiftstidende at få taget et billede af den kampagnebil, som holdt på rådhuspladsen, stillet til rådighed af partiet Venstre for borgmesteren i forbindelse med kommunalvalget den 15. november.

- Det har ikke været sigtet med de afgivne oplysninger (om bilen) at medvirke til at fremme bestemte partiers interesser, og det er derfor vanskeligt at se, at nogle regler skulle være overtrådt, skriver borgmester Louise Gade i et svar til Socialdemokraterne og De Radikale.

Begrundelsen er, at forslaget om at tage et billede af valgbilen kom, efter at borgmesteren ikke havde tid til at tale med journalisten, som desuden blev henvist til at tale med partiet Venstre, når det handlede om valgaktiviteter.

Samtidig understreger borgmesteren, at de ansatte i kommunen udelukkende skal varetage kommunens interesser, og at der ikke er planer om at ansætte særlige rådgivere, som betjener det politiske niveau. /ritzau/