Præst siger op i protest

En af Holme Sogns præster, Esben Kullberg siger op efter stridigheder i sognet, som gør, at han ikke længere vil tage et medansvar for arbejdsmiljøet.

Stridigheder i Holme Sogn fører nu til, at en af sognets tre præster, Esben Kullberg, siger op. Det fortæller Jyllandsposten.

I et brev til menighedsrådet, kalder han arbejdet i rådet for "uigennemskueligt" og "udemokratisk" og fralægger sig ansvar for arbejdsmiljøet:

- Det er umuligt for mig at påtage et medansvar for de forhold, som det daglige arbejde i og omkring Holme Kirke foregår under, skriver Kullberg.

Han beklager sig også over, at Kirsten Hald på et menighedsrådsmøde den 24. april gav udtryk for, at han planlagde et kup mod hende:

- Mine motiver for at arbejde i sognet er blevet mistænkeliggjort i en sådan grad, at jeg ikke længere ser mig i stand til at varetage mit embede, skriver Esben Kullberg

Den 45-årige præst gennem syv år stopper ved udgangen af august og har ikke et andet job på hånden. Han håber at brevet, som også biskoppen har modtaget, medfører en uvildig undersøgelse:

- Problemerne er af en sådan karakter, at man efter min vurdering bør sætte nogen til at undersøge det nærmere, eksempelvis Arbejdstilsynet eller en uvildig erhvervspsykolog. Men det er ikke min sag længere.

Også den 36-årige kirketjener siden 2005, Thomas Teilmann Damm, er netop stoppet i protest:

- Jeg kan bekræfte, at jeg har valgt at sige op på grund af et dårligt arbejdsmiljø, er hans korte kommentar.

Menighedsrådsformand Henning Tagensen beklager opsigelserne og håber, at problemerne bliver løst snart.

Biskop Kjeld Holm har indkaldt menighedsrådet til et møde om ca. en uge, hvor han vil fremlægge en plan for ro i sognet. Ved en tidligere konflikt i Holme forsøgte han at skabe ro ved at forflytte Kirsten Hald til Randers-kanten i et år.

Det har de seneste dage ikke været muligt for Jyllandsposten at få en kommentar fra Kirsten Hald, da hun holder ferie.