Politiet scorer dusør

Forretningsmand donerer 250.000 kr. til politiet i Silkeborg efter skudattentat.

Efter skudattentatet mod politistationen i Silkeborg i september 2006, udlovede en lokal forretningsmand 250.000 kroner i dusør til den eller de personer, der kunne hjælpe politiet til en opklaring af sagen.

Det skriver Midtjyllands Avis.

Men fordi den tiltalte i november 2007 tog livet af sig selv i forbindelse med varetægtsfængslingen i Århus Arrest, er det ikke sikkert, at sagen bliver opklaret.

Anklagemyndigheden - statsadvokaturen i Viborg - har for nylig formelt afsluttet sagen på grund af den 33-åriges død.

Derfor tilbyder forretningsmanden nu at donere pengene til politiet i Silkeborg.

- Det er mit ønske, at pengene skal gå til politifolk, som har været ude for noget traumatisk eller er kommet til skade i forbindelse med tjenesten. For eksempel forsøde deres liv med en ferie eller lignende. Det kunne for eksempel ske gennem oprettelsen af en fond. Pengene skal kun komme betjentene i Silkeborg til gode, siger forretningsmanden, som ønsker at være anonym.

Hos politiet er man taknemmelig - men betænkelig.

- Pengene kan give os et problem. For som udgangspunkt bør der ikke være penge mellem borgere og politi. Det er en farlig tendens, men vi er i øjeblikket ved at undersøge mulighederne, siger politidirektøren for Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Kaasgaard.