Politiet på jagt efter spritbilister

Politiet gennemfører mange spritrazziaer i Østjylland denne måned

01:54

1 af 2

Julefrokost-sæsonen er i fuld gang, og dermed er det også sæson for politiets spirituskontroller på vejene. I år øger politiet indsatsen - de laver blandt andet flere kontroller på de mindre veje og på uventede tidspunkter.

Som led i en landsdækkende færdselskontrol rettet mod narkotika- og spirituspåvirkede trafikanter var Østjyllands Politi torsdag på gaden i Assentoft øst for Randers.

På hovedgaden i Assentoft blev samtlige bilister kaldt ind til siden til et tjek.

Mindre veje

- Vi har tidligere praktiseret at vælge en stor færdselsåre, som for eksempel en hovedindfaldsvej eller en udfaldsvej til at gennemføre kontroller med en masse folk. Men vi må bare konstatere, at det er ikke der, vi fanger de spirituspåvirkede, så i år vil vi forsøge at komme ud til de mindre steder, siger Amrik Singh Chadha, der er politikommissær hos Østjyllands Politi.

Razzia: Martin måtte af med 3.000 kroner

Han fortæller, at det ikke kun er stederne, men også tidspunkterne, der er ændret lidt på.

- Foregående sæsoner har vi meget praktiseret at føre kontroller fredag og lørdag, dermed ikke sagt vi ikke gør det i år, for det gør vi også, men vi udvider kontrolindsatsen til andre tidspunkter også, siger Amrik Singh Chadha.

Ingen bøder

Efter tre kvarters kontrol i Assentoft blev der gjort status - og ikke en eneste bøde var det blevet til.

- Det er gået over alt forventning, og vi har ikke skrevet en eneste rapport. Det er fantastisk, og det er et rigtig godt resultat, som vi er meget glade for, siger Amrik Singh Chadha.

Du kan se mere om færdselskontrollen i tv-indslaget øverst på siden.