Politiet jagter stjålne PH-lamper

Århus Politi indleder nu jagten på de PH-lamper, der er solgt videre efter indbrud i Østjylland.

Århus Politi indleder nu jagten på de luksusvarer, den såkaldte PH-bande har stjålet. Politiet beslaglagde i forbindelse med gårsdagens razzia nogle af tyvekosterne, men det er også lykkdees banden at sælge en del effekter videre. Århus Politi regner ikke med at skulle lede i det kriminelle miljø, for ofte er det ganske almindelige familier, der har aftaget hælervarerne.

- Aftagerne i de sager er som regel almindelige mennesker. Men man skal ikke tro, at det ikke er rigtigt ulovligt, at det svarer til "bare" at køre for hurtigt. Det er en alvorlig straffelovsovertrædelse, mener kriminalkommissær Jørn Andersen fra Århus Politi.

Han tilføjer, at Århus Politi for flere år siden havde en bande, der gik efter dyre B&O-radioanlæg med priser nær de 100.000 kroner.

- De blev solgt til aftagerne for måske 30.000 kroner. Køberne viste sig for en stor dels vedkommende at være almindelige mennesker, nogle gange kom de fra den bedre ende af rangstigen, beretter Jørn Andersen. Det satte fokus på det moralske skred, der er sket i opfattelsen af tyverier Kommer politiet ikke til indbruddet i eget hjem, bliver borgeren vred, men får vedkommende et tilbud om et exceptionelt billigt stereoanlæg, tager han imod det uden at stille for mange spørgsmål.

TV 2 / Østjylland har mere om hælervarerne i aftenens udsendelser.