Politiet i Silkeborg glade for SIF-nedrykning

Silkeborg IFs nedrykning fra superligaen betyder, at politiet i byen slipper for Silkeborgs højrisikokampe mod FCK, Brøndby, OB og AaB.

Udfra et politimæssigt synspunkt er det positivt, at Silkeborg IF forlader rækken med landets bedste fodboldhold. Nedrykningen betyder nemlig, at politiet i byen slipper for Silkeborgs højrisikokampe mod FCK, Brøndby, OB og AaB, som har kostet det lokale politi mange arbejdstimer.

- Når jeg ser på det rent arbejdsmæssigt og mandskabsmæssigt, så er det en stor fordel, at SIF rykker ned. I gennemsnit afsætter vi 20 politifolk til en højrisikokamp og dertil kommer forberedelsen op til kampene. De arbejdstimer kan vi sagtens bruge til noget mere fornuftigt, siger vicepolitikommissær Keld Jensen fra politiet i Silkeborg til Midtjyllands Avis.

Han håber på, at AGF rykker op i Superligaen sammen med Lyngby, så der slet ikke bliver højrisikokampe på Silkeborg Stadion i 1. division. Både AGFs og Lyngbys fans er berygtede for at lave ballade. Til gengæld har hold som Thisted og Ølstykke i 1. division ikke særligt mange hooligans.