Politiet: Flere spritbilister i Østjylland

Østjyllands Politi sigter flere bilister for spirituskørsel end tidligere, og flere af dem er involveret i alvorlige ulykker

02:48

Kørsel i spirituspåvirket tilstand er en alvorlig forbrydelse, der kan have fatale konsekvenser. Sådan lyder det fra Østjyllands Politi, der i dag var på razzia i Ebeltoft.

- Antallet af spiritusbilister er steget en smule fra 2010-14, og det er ikke, fordi der er flere eller færre biler på gaden, fortæller politikommissær hos Østjyllands Politi, Amrik Singh Chadha, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Læs også: 40-årig snuppet for spirituskørsel to gange samme nat

Og ifølge ham er det altså et alvorligt problem.

- På de fire år er 86 personer kommet svært til skade og 18 dræbt i ulykker som følge af spirituskørsel. Det er et ret stort problem, slår Amrik Singh Chadha fast.

Ikke i julen der fanges flest
Analyser af tallene viser også – til politiets overraskelse – at det faktisk ikke er i julen, at der pågribes flest spritbilister.

- Det er i juni og juli, at problemet er størst. Vores undersøgelser viser, at der er forhøjet risiko for ulykker som følge af spirituskørsel her, siger politikommissæren.

Læs også: Politiet sigter 53 efter aktion på Djursland

Af samme grund sætter politikredsen nu ind med kontroller rundt om i Østjylland, ligesom at Rådet for Sikker Trafik og Trygfonden ofte laver kampagner målrettet spirituskørsel.

Du kan se hele interviewet med Amrik Singh Chadha øverst på siden.