Politiet erkender fejl i skudsag

Politiet handlede ikke hurtigt nok, da en familie fra Udbyhøj blev beskudt, men måtte ringe seks gange, før politiet kom

Politiet erkender nu, at det tog for lang tid at sende hjælp, da en familie i Udbyhøj på Randers-egnen nytårsaften ringede til politiet, fordi deres hus blev beskudt af en psykisk syg mand.

Efter en nærmere undersøgelse af sagen indrømmer politidirektør Jørgen Ilum fra Østjyllands Politi, at det tog for lang tid, inden en patrulje kom ud til familien.

Også selve den telefoniske kommunikation med faren i familien undervejs var langt fra optimal, erkender politiet nu.

Nytårsaften blev Erik Borup og hans familie beskudt af en psykisk syg nabo. Familien ringede mindst seks gange til alarmcentralen, men der gik lang tid, inden politiet kom. Ifølge undersøgelsen bad familien i de tre første opkald først om hjælp og aflyste derefter igen.

Men fjerde gang fortalte de, at de blev beskudt. Selv om alarmcentralen bad Randers Politi om at sende en vogn, var den først fremme en time senere, fordi der var travlt på politistationen.

Da familien ringede to gange i ventetiden, blev røret den ene gang lagt på, og den anden gang fik en ophidset Erik Borup besked på at tale ordentligt.

- Det har formentligt været et forsøg fra alarmcentralens side på at få en fornuftig samtale i gang. Jeg synes ikke, det har været heldigt, og det har vi gjort de pågældende alarmoperatører opmærksom på, siger politidirektør Jørgen Ilum ifølge flere medier. Familien har modtaget undskyldningen fra politiet. /ritzau/