Politiet: Cirka samme antal juleindbrud som sidste år

Værst er det gået ud over villaer

Det foreløbige antal indbrud begået i juledagene er på cirka samme niveau som sidste år, lyder det fra Østjyllands Politi.

På landsplan er der fra den 25. december fra midnat til midnat anmeldt i alt 300 indbrud mod 294 sidste år. 40 af dem er anmeldt i Østjyllands Politi politikreds, som dækker store dele af Østjylland, men ikke Silkeborg og den sydlige del af regionen.

Den 24. december blev 19 indbrud anmeldt til Østjyllands Politi, og det bringer det foreløbige antal jule-indbrud op på 59. Det er syv mindre end samme dage sidste år.

Har du haft indbrud: Det skal du gøre

Samme niveau som 2014

- Niveauet er lige nu det samme som sidste år. Inden 2014 havde vi oplevet en svag nedadgående tendens, men i år er vi foreløbigt på samme niveau som sidste år, dog en lille smule lavere, siger vagtchef Carsten Dahl fra Østjyllands Politi.

Han forventer, at antallet af anmeldelser om juleindbrud vil stige de kommende dage i takt med, at østjyderne vender hjem fra juleferie og besøg hos familie og venner rundt om i landet.

Ifølge Rigspolitiet er der i Østjyllands Politikreds i perioden den 20. december til og med 1. juledag blevet anmeldt 109 indbrud.

Lille stigning på landsplan

Politiets opgørelse på landsplan viser, at tyveknægtene især kaster deres kærlighed over villaer. Hele 75 procent af de anmeldte indbrud er således sket i en villa.

- Vi ser lidt flere juleindbrud end sidste år, så det er vigtigt, at man blandt andet laver aftaler med naboen eller tilmelder sig Nabohjælp - det ved vi har en god effekt mod indbrud, udtaler vicepolitiinspektør Henrik Framvig fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter i en pressemeddelelse.

Indbrud

Fældede træer grenå

Mystik om fældede træer: - Jeg kan ikke erindre noget lignende, siger kommune-chef

coronavaccination

play Sundhedsordfører: Ændret vaccineplan kan gavne beboere på Sølund

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

playSF vil forbyde brændeovne om natten

Skærmbillede 2021-01-19 kl. 15.57.51

Østjysk efterskoleelev med opsang: Vi mister vigtige minder, men andre kan miste livet

Jim-kopi kopi

playØstjyske Jim er måske Danmarks største Dolly Parton fan

øjenvipper

Randers-virksomhed ransaget: Ejer sigtet for bedrageri