Politidirektør: Hav tiltro til os

Jørgen Ilum håber, at østjyderne fortsætter deres dagligdag, som de plejer

Efter skudepisoder i København håber direktøren hos Østjyllands Politi Jørgen Ilum, at østjyderne har tiltro til, at politiet har styr på situationen i og omkring Aarhus.

Hos Østjyllands Politi og i resten af landet er der nu indført forhøjet beredskab.

- Indtil i går var vi i et let forhøjet, og med lørdagens terrorhandling er vi nu rykket et niveau op. Det betyder, at vi nu i politiet laver forskellige tiltag. Jeg kan ikke komme ind på hvilke konkrete foranstaltninger, vi gør os, men formålet er selvfølgelig, at vi kan værne om østjydernes sikkerhed på bedst mulig måde, siger politidirketør i Østjyllands Politi Jørgen Ilum til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I Aarhus ligger flere adresser, der anses for at være terrormål. I følge politidirektøren laver man her konstant vurderinger af trusselsniveauet.

- Det er ingen hemmelighed, at sikkerheden omkring Kurt Westergaard og Jyllandsposten har stor opmærksomhed selv under det daglige beredskab. Her har vi også skruet op for beredskabet, siger politidirektøren Jøregn Ilum.

Politidirektøren håber nu på, at østjyderne har tiltro til politiet og at de vil leve nøjagtigt, som de plejer.

- Borgerne skal tro på, at vi har styr på situationen. De skal tage på arbejde og leve deres liv, præcis som de plejer. Det er også noget, jeg selv lever efter, siger politidirektøren.