Politibetjente svines til

Overfaldet både verbalt og fysisk

Flere patruljer er i løbet af weekenden blevet udsat for verbale og fysiske overgreb. Nogle er blevet kaldt alt fra "pansersvin", "magtliderlige" og "bøsserøve" og enkelte er også blevet truet på livet, spyttet på og sparket.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse og kan altså efter weekendens rejse sigtelse i ti sager for verbale overfald på politiet.

- Det er fuldstændig urimeligt, at vores betjente bliver udsat for sådanne overgreb. De skal kunne udføre deres arbejde uden at risikere at blive overfaldet på den ene eller anden måde, siger politiinspektør og leder af beredskabet, Morten Anker Jensen.

Er blevet opsøgt på gaden

Det er ikke kun i arbejdstiden betjente kan risikere at blive alvorligt svinet til. Lige nu kører der nemlig flere sager, hvor politifolk er blevet opsøgt på gaden i fritiden eller fået negative ord med på vejen på Facebook.

- Det er en rigtig træls tendens, vi ser lige nu, og som vi også slår hårdt ned på. Betjentene har fået besked på at rejse sigtelse, lige så snart de oplever noget i den stil, så vi sender et stærkt signal om, at vi ikke finder os i det, siger Morten Anker Jensen.

Alle sigtelserne, der er rejst i weekenden kan som minimum ende med en bøde på 1.500 kroner. Er der tale om vold eller trusler mod politiet kan det ende med fængsel.