Politi: Vi efterspørger at få en hverdag igen

Det får konsekvenser hos Østjyllands Politi, når der skal afgives mandskab til terrorberedskab i København og flygtningestrømme ved grænsen

Efter terrorattentatet i København den 14. februar i år har politiet oprustet deres indsats med et såkaldt terrorberedskab. Det kræver ekstra mandskab, og en del af dette kommer fra Østjyllands Politi.

Hver politikreds skal bidrage med 1200 mandetimer om ugen, og det tager fokus fra mindre sager, skriver Ritzau. Det nikker Peter Sørensen, der er fællestillidsrepræsentant ved Østjyllands Politi, genkendende til:

- Vi er mere end villige til at yde en ekstraordinær indsats. Det oplevede vi også dagene efter terrorbegivenhederne i København. Problemet er nu, at denne her ekstraordinære indsats har fået meget vidtstrakt karakter, så det er nu ottende måned vi kører på med afgivelser til København.

Østjyder betaler prisen for terrorberedskab i København

Samtidig peger Peter Sørensen på den nyligt opståede situation med flygtningetilstrømmen ved grænsen, som også kræver ekstra indsats. I forvejen er det danske politi i en presset situation, hvor der er 600 færre politimænd end i 2011:

- Hvis vi skal få de her ender til at hænge sammen og samtidig løse de store ekstraordinære situationer, så skal der tilføres ressourcer, hvis vi skal kunne blive på det niveau, siger Peter Sørensen, til TV 2 ØSTJYLLAND.

Fællestillidsrepræsentanten frygter, at det vil have store konsekvenser for trivslen på de danske politistationer, hvis situationen ikke ændres eller får en udløbsdato.

- Hvis man ikke har en vished om, at det ophører, så er det sådan en stressfaktor, der hele tiden hviler; "gad vide hvornår det bliver hverdag igen". Og det er jo egentlig i bund og grund det vi efterspørger, at vi kan få en hverdag igen.

Du kan høre fællestillidsrepræsentant, Peter Sørensen, fortælle mere i videoen øverst.

20181016-152953-3-1920x1261we

Ny omfartsvej udvides med et ekstra spor

20210118-185420-L-1920x1232we

9 ud af 10 vil takke ja til coronavaccine

politimand politibetjent betjent politiet politi uniform politigenre 112

14 sigtet for brud på corona-reglerne

politibil

Tog forkert sving i sin bil – pludselig sad 75-årig fast midt på jernbanespor

20210121-172854-L-1920x1280we

playTestcenter åbner i storcenter

corona

Hele landet fastholdes på højeste niveau i coronavurdering