Politi ved skolerne

Trafikkontrol på første skoledag

Genre

Færdselspolitiet vil være massivt tilstede, når skolebørn over hele landet i dag vender tilbage til tavler og smartboards.

Ifølge dr.dk starter op mod 67.000 nye elever efter sommerferien, og for dem og ikke mindst deres forældre er trafikken på skolevejen en af de største udfordringer - og bekymringer.

Rådet for Sikker Trafik opfordrer derfor sammen med politiet alle trafikanter til at være ekstra opmærksomme.

- Desværre ser vi ofte, at forældrene er så opmærksomme på deres egne børn, at de glemmer at vise hensyn over for andre trafikanter. Vi opfordrer derfor forældrene til at tage af sted i god tid, så afleveringen af børnene ikke bliver stresset og kaotisk, siger Jørn Pakula Andresen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til dr.dk.

Politiet vil naturligvis være til stede ved landets skoler med rådgivning, men også med bødeblokke for at bidrage til, at starten på den første skoledag forløber bedst muligt.

Samtidig har Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden udarbejdet en brochure, som alle forældre får udleveret af skolerne.

Mange forældre tror fejlagtigt, at de sikrer deres barn bedst ved at køre det til og fra skole hver dag, men konsulent Gitte Aagaard fra Rådet for Sikker Trafik mener, at det generelt ikke en nogen god ide:

- Det gør i virkeligheden mere skade end gavn, for børn kan ikke lære om trafik fra bagsædet af en bil. Derfor opfordrer vi forældrene til at komme ud i trafikken med deres barn, siger hun til dr.dk.