Politi leder efter brandårsag

Politiets teknikere leder efter årsagen til den brand, der tirsdag aften hærgede et campingcenter i Odder.

Odder Caravan & Camping Center brød tirsdag aften omkring klokken 19.45 i brand. I dag står kun facaden tilbage efter branden, der var så voldsom, at hallens stålkonstruktion smeltede og gled ned på jorden.

Campingcentret var fyldt med 30 campingvogne og del gasflasker. Da branden udviklede sig var det til potentiel stor fare for borgerne i Odder.

Centeret ligger i gennemfartsvejen Rådhusgade midt i Odder, hvor gennemfartsvejen blev afspærret, ligesom Odderbanen øst for centeret måtte indstille driften, mens slukningsarbejdet var på sit højeste. Ved 22-tiden var Rådhusgade genåbnet i det ene spor og togdriften genoptaget.

Da branden var mest intens kunne den ses 20 kilometer væk. Folk i området blev bedt om at holde sig inden døre, da røgen fra branden var giftig. Alligevel valgte en del at se på.

Der lød undervejs en del knald. De kom sandsynligvis fra gasflasker inde i campingvognene, men indsatsleder Claus Danø fra Østjyllands Politi kan ikke bekræfte eller afkræfte, at der var tale om gasflasker.

De omkring 50 brandmænd som rykkede ud til branden havde også netop en større samling gasflasker uden for bygningen i fokus. Gasflaskerne blev flyttet langt væk fra branden som noget af det første.

Ingen kom til skade under branden.

Politiets teknikere ankom klokken halv ti onsdag formiddag,og gik straks i gang med at undersøge de to udbrændte haller. De vil dog først udtale sig om brandårsagen, når alle tekniske undersøgelser er afsluttet.