Politi-formand ind i Tilst-sag

Formanden for Århus Politiforening, Claus Hartmann, beskylder efterladt for at chikanere politiet.

Formanden for Århus Politiforening, Claus Hartmann, beskylder faderen til en af de dræbte i den såkaldte Tilst-sag for bevidst at skabe frygt blandt betjente og for - med overlæg - at forstyrre en sag ved Kriminalretten i Århus. Det skriver avisen metroXpress.

I et debatindlæg i politiforbundets blad, Dansk Politi, beskriver Claus Hartmann, hvordan faderen mødte op til et retsmøde i Århus den 25. november i år. Ved retsmødet skulle den betjent, der affyrede de dræbende skud mod to biltyve i Tilst i december 2001, vidne i en anden sag.

- Faderen mødte op sammen med en række yderst kriminelle personer, som sad på tilskuerpladserne alene med det formål at chikanere kollegerne - at skabe utryghed - at markere "vi ved, hvem I er". Med andre ord - "vi ånder jer i nakken", skriver Claus Hartmann i fagbladet.

Efter retsmødet kom den skydende betjent i klammeri med en af biltyvene fra Tilst uden for retten, efter at betjenten forlangte identifikation af biltyven. Her blev betjenten slået i hovedet.

Den omtalte fader er Stig Wølch, der mistede sin søn ved sammenstødet mellem politi og biltyve i Tilst. Han er til gengæld meget overrasket over Claus Hartmanns udlægning af episoden den 25. november.

- Jeg kan ikke overhovedet ikke genkende det, udtaler Stig Wølch til avisen.

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus