Politi beskudt med fyrværkeri på rygende travl nytårsnat

Der har været mange 'fulde, dumme folk' i Østjylland

Politi og brandvæsen har blandt andet rykket ud til flere bilbrande nytårsnat. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Mens de fleste civile har haft en sjov og festlig nytårsaften og -nat, har politiet haft sjældent travlt.

Det oplyser Østjyllands Politi til TV2 ØSTJYLLAND.

- Vi har haft rygende travlt, og vi har haft 4-5 episoder, hvor der er blevet skudt fyrværkeri efter politiet. Det har specielt været i Brabrand og i Rosenhøj i Viby, siger vagtchef hos Østjyllands Politi Stig Heidemann til TV2 ØSTJYLLAND.

00:25

Politi og brandvæsen kørte nytårsnat i samlet trop til Brabrand og Rosenhøj. Her er det en udrykning til Brabrand, hvor der bliver skudt fyrværkeri mod politiet.   Video: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Luk video

Politiet vidste godt, at den slags episoder kunne finde sted igen i år, og derfor tog betjente med, når brandvæsenet skulle ud til Brabrand og boligkvarteret Rosenhøj. 

- Vi havde på forhånd aftalt, at vi kørte ind i områderne sammen. Vi fik ikke anholdt nogle. Det var nogle småflokke, som er i vores horisont i forvejen, og de løb i alle retninger, når de havde skudt fyrværkeri efter os. Man kan sige, at det ikke har været så voldsomt som frygtet, siger Stig Heidemann til TV2 ØSTJYLLAND.

Ingen politifolk kom til skade i forbindelse med, at der blev skudt fyrværkeri efter dem.

Læs også Kæmpe fund: Politiet finder fyrværkeri med over trekvart ton krudt

Slåskampe og gadeuorden

Udover de kedelige episoder i Brabrand og Rosenhøj, har det været en typisk, men meget travl, nytårsaften, lyder det fra Østjyllands Politi. 

- Der bliver skudt en masse fyrværkeri af nogle mærkelige steder, og det er der nogle, der bliver generet af. Det giver uro, og som vi nærmede os midnat, udviklede det sig til flere slåskampe. Der var også mange containere og skraldespande, der blev brændt af, siger vagtchefen og fortsætter: 

- Det er fulde, dumme folk, der ikke kan ikke finde ud af at fejre nytår på den gode måde.

Læs også Omkring 100 kilo fyrværkeri stjålet fra østjyske forhandlere

Brandvæsenet måtte nytårsnat slukke mange ildebrande i containere.  Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

Skyts ikke rettet mod brandfolk 

Politiet har anholdt omkring 10 personer i forbindelse med slåskampe eller gadeuorden, oplyser Østjyllands Politi. 

Østjyllands Brandvæsen har vanen tro også haft en travl nytårsnat. 

- Der har været en masse ildebrande i containere, og så har vi haft omkring 5 bilbrande. Vi har haft nogle tilfælde, hvor vi blev beskudt med fyrværkeri, men ellers er skytset ikke blevet rettet mod os, og vi har ikke følt os truet for alvor, siger indsatsleder hos Østjyllands Brandvæsen Thomas Jørgensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Landsby helt uden fyrværkeri: - Det er rigtig hyggeligt

Flere biler mistede nytårsnat livet i Østjylland. Foto: Per Øxenholt - Øxenholt Foto

I de øvrige politikredse, TV2 ØSTJYLLAND dækker, har der været mere stille og roligt, oplyser vagtcheferne hos Midt- og Vestjyllands Politi og Sydøstjyllands Politi.   

På landsplan har brandfolk været nødt til at rykke ud 505 gange, og de mange arbejdsopgaver har spændt lige fra større og mindre færdselsuheld til slukning af diverse brande.

Det er væsentlig flere episoder end normalt, hvor der typisk er omkring 400 udrykninger for beredskabet, oplyser Danske Beredskaber i en pressemeddelelse.

Læs også Ballade i Rosenhøj: Unge anholdt med slagvåben og knojern