Plejecenter indfører automatisk vask af ældre

De ældre på plejecenter i Horsens har i forvejen toilet med automatisk vask og tørring. Nu kommer turen til badet.

Plejecentret Præsthøjgården i Horsens Kommune har fået bevilget penge til en automatisk badekabine.

Kabinen, der fungerer ved, at de ældre i ca. 10 minutter bruses med vand og sæbe i en lukket kabine, er kun første skridt på vejen mod en teknologisk fremtid.

Ifølge Lene Offersen, områdeleder på Præsthøjgården, vil badekabinen, der indtil videre er den eneste af sin art i Danmark, give personalet mere tid, som de kan bruge på andre opgaver.

Desuden er det håbet, at kabinen vil få de ældre til at føle sig mere selvhjulpne og opleve større grad af værdighed i den intime badesituation.

<b>Toilet med automatisk vask og tørring</b>
De ældre forventes at kunne tage deres bad i den nye kabine inden jul.

- Den automatiske badekabine bliver bare endnu en teknologisk nyskabelse på Præsthøjgården. Til efteråret deltager plejecentret i et større projekt med testning af robotstøvsugere i plejeboliger, ligesom der er installeret et toilet med automatisk vask og tørring. Og nytænkning inden for endnu flere områder bliver nødvendigt, hvis vi skal klare fremtidens udfordringer med færre penge og hænder, siger formand for Udvalget for Sundhed og Socialservice i Horsens Kommune Charlotte Juhl Andersen (S) i en pressemeddelelse.

Forebyggelsesfonden finansierer den automatiske badekabine, der produceres i Japan.