Pistolklub frygter bøvl efter ny bandepakke

Landets godt 900 skytteforeninger bliver ramt af skærpede krav i forbindelse med en ny bandepakke

01:51

Djursland Pistolklub er en af cirka 900 skytteforeninger i Danmark.

Dermed er den også en af de klubber, der bliver ramt af skærpede krav til medlemsoptaget i forbindelse med den nye såkaldte Bandepakke 3 – her indgår nemlig en skærpet kontrol med skytteforeninger.

- Vi frygter selvfølgelig, at folk der kommer fra gaden og er interesserede i at tage del i vores sport vil synes, at det er for besværligt, og som sådan bare vælger det fra, siger Allan Andersen, der er formand for Djursland Pistolklub. 

Læs også Sportsgren i modvind: Udøverantal halveret på fem år

Michael Aastrup Jensen og Venstre er med i den aftale om bandepakken, og han forsvarer ordningen.

- Der er alt for mange våben i kriminelle hænder, og de bruger dem alt for tit, og derfor skal vi gøre alt, hvad vi kan for at få fjernet adgangen til de her våben. Det skal vi gøre på alle mulige måder – deriblandt igennem de her skytteforeninger, siger Michael Aastrup Jensen (V), medlem af folketingets retsudvalg.

Vi skal sørge for, at bøvlet kommer ned på så lavt et niveau som overhovedet muligt

Michael Aastrup Jensen (V), medlem af Retsudvalget 

Til gengæld er Michael Aastrup Jensen villig til at kigge på, om der eventuelt kan laves en nem digital løsning eller lignende, der kan mindske problemerne for skytteforeningerne. 

Læs også Østjysk skytte tangerer verdensrekord og vinder guld

- Vi skal sørge for, at bøvlet, om jeg så må sige, kommer ned på så lavt et niveau som overhovedet muligt, siger Michael Aastrup Jensen.

Det passer formanden i Djursland Pistolklub udmærket – for han modsætter sig heller ikke behovet for mere kontrol med, hvem der er med i klubberne.

- Selvfølgelig skal man have kontrol med, hvordan våbnene bliver brugt og opbevaret, og hvem der benytter dem. Det synes jeg sådan set er fornuftigt, siger Allan Andersen. 

Se hele indslaget i videoen øverst i artiklen.