Peter skal have 8000 kalorier om dagen for at holde vægten

Peter træner året rundt og drikker 4 liter sodavand med sukker hver dag

Vi mennesker har altid været fascineret af den stærkeste mand, siger Peter Nautrup.

Han kan squatte 360 kilo, bænkpresse 270 kilo og nappe 320 kilo i dødløft. Uden udstyr, forstås.

38-årige Peter Nautrup er stærkmand, og lørdag var han med til at indvie en ny udendørsbane til stærkmandstræning i Lystrup.

Læs også Lænket til kørestol i 10 år efter fejloperation – nu konkurrerer hun i bikinifitness

- Vi har fået støbt nogle betonkugler og svejset diverse stænger og løfteudstyr. Det er ikke ret mange steder, man har mulighed for at træne øvelser med kugler og træstammer, siger Peter Nautrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg er en af de små drenge, så jeg vejer kun 125 kilo.

Peter Nautrup, stærk mand

Peter bor selv i Lystrup. Han begyndte at konkurrere i stærkmand, da han var 18 år gammel. Da han blev 28, tog han 10 års pause fra disciplinen, inden han gjorde comeback sidste år.

- Jeg tænkte, at nu skulle jeg lige have de sidste år med, inden jeg blev for gammel. Men jeg kan se, at nogle af de drenge, jeg konkurrerede med for 10 år siden, de er stadig med i feltet, så man bliver åbenbart ikke for gammel til det her, siger han.

00:21

VIDEO: TV2 ØSTJYLLAND var med, da der lørdag var indvielse af udendørsbanen i Lystrup.

Luk video

Stærkmand er en videnskab

Peter Nautrup træner halvanden time fire dage om ugen. Året rundt. 

- Vi træner sådan set non-stop. Vi er i form hele året. Jeg er en af de små drenge, så jeg vejer kun 125 kilo. Jeg har konkurreret mod folk helt op til 180 kilo.

Det kræver i sagens natur masser af hårdt arbejde at blive stærkmand, men det er ikke nok bare at løfte tunge ting på livet løs.

Jeg kan ikke nå at spise alle de kalorier, jeg skal have, så jeg drikker fire liter sodavand med sukker hver dag.

Peter Nautrup, stærk mand

- Det gælder meget om at finde ud af kroppens anatomi. Hvilke muskler skal du bruge til en øvelse, og hvordan gør du de muskler stærkere, siger Peter Nautrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Man skal også være udstyret med en vis statur, hvis man skal nå til top i stærkmand-konkurrencerne.

- Der er meget i genetikken. Du skal være stærk fra naturens side. Som stærkmand må du heller ikke være for lille. Du skal have en vis vægt, hvis du skal trække en lastbil.

Læs også Shotguns, adrenalin og ømme muskler - hardball skyder frem

Kan ikke nå at spise kalorierne

Som i enhver sportsgren spiller kosten en stor rolle, men modsat mange andre sportsgren, handler det ikke nødvendigvis om at holde igen.

- Jeg skal have mellem 7500 og 8000 kalorier hver dag for at holde vægten. Det skyldes også, at jeg har et fysisk krævende job ved siden af træningen. Jeg kan ikke nå at spise alle de kalorier, jeg skal have, så jeg drikker fire liter sodavand med sukker hver dag, siger Peter Nautrup til TV2 ØSTJYLLAND.

Derudover består kosten primært af masser af ris, kylling og havregryn - og et skvæt proteinpulver.

Jeg var ikke særligt god til at spille fodbold, men jeg var god til at løfte vægte.

Peter Nautrup, stærk mand

Peter har gennem årene haft muskelskader og fibersprængninger som en konsekvens af livet som stærk mand. Han er dog aldrig kommet rigtig alvorligt til skade.

- Man skal løfte tingene på den rigtige måde, og så er det meget med at lytte til kroppen, så man ved, hvornår man skal stoppe, siger han. 

Men hvorfor er det lige stærkmand-disciplinen, Peter Nautrup har kastet sin kærlighed på? 

- Det er en gammel disciplin. Mennesket har altid været fascineret af den stærkeste mand, og så har det bare udviklet sig til, at det er en konkurrence, siger han og fortsætter:

- Jeg var ikke særligt god til at spille fodbold, men jeg var god til at løfte vægte, og det har jeg så gjort lige siden.

Læs også Nu er mændenes fitness-disciplin her: Øl-yoga

Peter Nautrup har en papsøn, og papsønnen kan med rette sige det, drenge altid har sagt til hinanden på legepladsen.

- Han har været stolt, når han har været med ude til konkurrencer, og jeg har da hørt, at han går og siger 'Min papfar er stærkere end din far' til de andre.