Penge til Randers Bibliotek

Kulturministeriet har givet 150.000 kroner til Randersegnens Biblioteker.

Bibliotekerne i Randers har modtaget 150.000 kroner fra kulturministeriet der i 2002 oprettede en pulje som danske biblioteker kunne  projektmidler hos.

Biblioteksstyrelsen modtog 95 ansøgninger til de 2 millioner kr., som puljen udgør. Mange biblioteker fik afslag, men Biblioteksstyrelsen fandtprojektet fra Randers så interessant og vægtigt, at alle pengene tilprojektet blev bevilget.

"En flyvende kuffert fyldt med Læselyst", hedder projektet som Randers Bibliotek har fået bevilget de 150.000 kr. til.

Projektet der starter i januar 2004 sætter fokus på de 6 - 9 årigesbrug af bøger i skolefritidsordninger og fritidshjem.

Biblioteket skal nu finde interesserede SFO'er og fritidshjem, der vilvære med i projektet og modtage en kuffert, der udover bøger også indeholdergenstande og aktiviter.

 

 

150.000 kr. fra Kulturministeriet til Randersegnens BibliotekerKulturminister Brian Mikkelsen lancerede i december 2002 en kampagnefor børn og bøger. Ideen var at I sin åbningstale i marts måned sagde ministeren om baggrunden forat iværksætte kampagnen "Grundlag for demokratiDer er mange grunde til, at jeg har taget dette initiativ. Helt elementært kan man sige, at uden læsning fungerer demokratietikke. Og hvad med jobbet og dagligdagen ? Alle skal kunne - ikke bare læse,men helst være gode og kritiske læsere.Det er en af kulturpolitikkens vigtigste opgaver. At børnene får ennaturlig omgang med bøger. Vi må sikre, at flest mulige børn bliver godelæsere. De må stimuleres med gode historier og højtlæsning. De skal værefortrolige med bøger, og der skal være opmærksomhed omkring bøger.Jeg er helt sikker på, at fortællingerne om f. eks. Harry Potter harfået mange børn til også at læse andre velskrevne og spændende bøger. Og detskulle jo gerne være meningen. "Projektet er endnu ikke færdigudviklet. I efteråret skal de tankerder ligger i projektet konkretiseres, inden projektet for alvor startes ijanuar 2004.Yderligere oplysninger om projektet kan fås ved henvendelse til IngeMüller Randersegnens Biblioteker.Oplysninger om projekt "Læselyst" og en oversigt over andreprojekter kan ses på

Lone Bøgely

Politikere skal drøfte ambulance-krav: Kræftpatient frygter længere ventetid

nicklas_jacobsen.jpg

Letbanen aflyser afgange på forhånd

B1EEFBE9-EDFD-4175-A186-7881418D8ABC

play Festivaler savner afklaring: - Vi skal snart have noget at vide

stadionlamper randers fc

Nu bliver det muligt at få et stykke af stadion hjem i stuen

VIA University College Aarhus

100 millioner skal afhjælpe studerendes tabte tid i værksteder

Andreas Steenberg

Radikal profil skifter valgkreds: Steenberg satser på Aarhus