Patienter sikres erstatning

En bagatelgrænse, der forhindrer, at patienter med ret til små erstatninger, får deres penge, skal fjernes.

Et flertal udenom regeringen bestående af SF, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti er klar til at fjerne bagatelgrænsen på 10.000 kroner, til patienter der efter fejlbehandling bliver tilkendt en erstatning af Patientforsikringen.

60-årige Else Pedersen fra Grenaa blev fejlbehandlet på Århus Sygehus og blev efterfølgende tilkendt en erstatning på 2300 kroner, men fordi erstatningen var på under 10.000 kroner, kan hun ikke få pengene udbetalt. Som loven er i dag, kan fejlbehandlede patienter der får medhold i deres klage hos Patientforsikringen nemlig ikke få udbetalt deres erstatning, hvis den er på under 10.000 kroner.

Efter at TV 2 | ØSTJYLLAND er gået ind i sagen og har fortalt om Else Pedersens manglende erstatning, vil et flertal udenom Regeringen nu have loven ændret.

- Såfremt ministeren ikke vil være med til at ændre erstatningssystemet, så vil vi tage kontakt til Dansk Folkeparti, og jeg ved at socialdemokraterne også bakker op om en ændring. Så hvis Dansk Folkeparti vil være med, er der flertal for at få ændret loven her og nu, siger Jonas Dahl sundhedsordfører for SF til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Og meget tyder på, at der er basis for et utraditionelt samarbejde på Christiansborg mellem SF og Dansk Folkeparti.

- Hvis ikke ministeren vil være med til at fjerne bagatelgrænsen, så vil Dansk Folkeparti se på om der er en kreds af partier, der kan gøre, at vi får flertal for det, og så kan vi jo lave det om," udtaler Liselott Brix sundhedsordfører fra Dansk Folkeparti til TV2/Østjylland.

Flemming Møller Mortensen fra socialdemokraterne bekræfter overfor TV 2 | ØSTJYLLAND, at partiet er klar til at indgå i en alliance med SF og Dansk Folkeparti, så bagatelgrænsen kan blive fjernet.