Påsketrafikken forløber uden de store problemer

Ifølge Vejdirektoratet har Østjylland været forskånet for tæt trafik i forbindelse med begyndelsen af påsken

Påsken byder ofte på tæt trafik og flere biler på vejene, da mange rejser hjem på ferie. I år tyder meget dog på, at trafikken har spredt sig udover flere dage, og derfor undgås de store køer.

- Indtil videre har der ikke været problemer i påsken i Østjylland. Trafikken har ikke været tættere end på en normal torsdag, fortæller vagthavende hos Vejdirektoratet, Mette Nedergaard, til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Gode råd: Sådan kommer du gennem påsketrafikken

Der, hvor man har kunnet se trafik, skærtorsdag har været ved motorvejen nær Randers og på Djurslandsmotorvejen.

- Ved Randers har det primært været på grund af noget tabt gods, der skabte kø, og på Djursland er det trafik til sommerhusområderne, siger Mette Nedergaard. 

Vejdirektoratet havde forventet, at der kunne komme tryk på i dag, da skærtorsdag traditionelt er en af årets største rejsedage. Men en tendens gavner trafikken.

  Foto: Vejdirektoratet

- Heldigvis ser vi en tendens til, at en del tager fri de tre første dage i ugen, så påsketrafikken bliver bredt ud, og det løser nogle af udfordringerne. Vejrudsigterne lover også dårligt vejr, og det plejer ofte at betyde, nogen bliver hjemme i påsken, forklarer Mette Nedergaard.

I eftermiddagstimerne påskedag og 1. påskedag forventer man igen, at der kan være ekstra trængt på vejene, så der skal man tage sine forholdsregler, lyder rådet fra Vejdirektoratet.