Påsken markerer startskuddet for kunstens højsæson

I disse dage er der et hav af forskellige udstillinger rundt om i Østjylland – påsken får kunstnerne ud af deres vinterhi

02:23

- Påsken er særlig for kunstnerne, fordi alt det, de har lavet hele vinteren, blomstrer op nu.

Så kort kan det siges. Kunstens højsæson er med påsken i gang, og det kan ses ud fra det store antal, at forskellige udstillinger, der åbner rundt om i Østjylland i disse dage. De længere dage og lyset får kreativiteten frem i mange.

- Lyset og belysningen tror jeg alle kunstnere vil elske. Det får optimismen frem i os alle sammen, siger kunstner Jannie Kloster fra Silkeborg til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Brand på kendt natklub: Strippere måtte evakueres

Hun udstiller på Galleri Art Expo i Hørning, som torsdag var velbesøgt. Et andet sted, der summer af kunstnerliv i øjeblikket, er hos Art Gallery PS i Aarhus. Her mødes en lang række kreative hoveder til fælles produktion.

- Ofte er man meget ensom som kunstner, så det at komme ud og møde andre og få feedback, det er kanon. Alle vinder, forklarer portrætkunstner Peter Simonsen.

01:41

VIDEO: Også andre jubler over påskeferien. De østjyske turistattraktioner oplever en strøm af gæster i disse dage. 

Luk video

Påskeferien er også ideel for kunstnerne, fordi publikum er mere vilde til at møde op og studere værker end ellers.

- Folk har bedre tid, og der er masser at kigge på. De gearer ned og er gladere, lyder det fra en anden af kunstnerne hos Art Gallery PS.

Du kan se mere om de mange udstillinger i indslaget øverst på siden.