Pas på risengrøden
Gammeldags tilberedningsmetode kan være farlig
Julen er over os, og det betyder, at risengrød igen er på menuen. Nissernes livret kan laves på mange måder, hvor den helt gammeldags fremgangsmåde er et hurtigt opkog og så ind under dynen med gryden.
Men denne tilberedningsmetode kan være farlig, da spor fra bakterien bacillius cereus kan udvikle sig kraftigt, hvis grøden står lunt i mere end tre timer.
- Hvis temperaturen kommer under 60-65 grader og får flere timer her, så kan det være farligt, og bakterien er altså ligeglad med, om det er under dynen eller i køleskabet, siger Lars Krussel fra Fødevarestyrelsen.
Symptomer på fødevareforgiftning af denne type bakterier er typisk diarré, og for at undgå dette skal grøden kun under dynen i halvanden time, ifølge Lars Krussel.
I aftenens juleudgave af Go Aften Østjylland får du flere tips til den bedste risengrød og desuden viden om årets juleøl.
Se med i Go Aften Østjylland kl. 18.15 og kl. 20.30