Par frygtes omkommet

Forliset ud for Grenaa har kostet en 50 årig mand og hans 42-årige kæreste livet. Parret er fra Slagelse

Myndighederne blev i løbet af torsdagen ikke klogere på, hvad der fik en trimaran-båd til at kæntre ud for Djursland. Forliset kostede en 50-årig mand livet og hans 42-årige samleverske, der også var med på båden, var torsdag aften fortsat savnet. Begge kom fra Slagelse, oplyser politiet i Grenaa.

De sejlede ifølge de foreløbige oplysninger ud fra den lille havn i Reersø nord for Slagelse onsdag morgen. Planen var at sejle til Læsø for at holde lidt fri. Men undervejs gik noget galt. Onsdag aften blev sejlbåden fundet drivende med bunden i vejret ud for Fornæs nord for Grenaa. Den 50-årige mand blev iført våddragt og svømmevest fundet død viklet ind i bådens liner.

Torsdag lykkedes det at få slæbt vraget ind til havnen i Grenaa og løftet det ud af vandet med kran. Der var hul i skroget og derfor er det bedste bud på ulykken, at båden undervejs på turen er grundstødt. Ved hjælp af papirer fundet i båden kunne politiet finde frem til identiteten på den dræbte. Og i løbet af torsdagen stod det klart, at også den 42-årige kvinde havde været med på sejlturen. På et tidspunkt frygtede politiet, at også kvindens datter var taget med, men hun viste sig at være blevet i land. Der blev i løbet af natten til torsdag søgt med helikopter efter eventuelle overlevende, men uden resultat. Torsdag aften havde søværnet fortsat en orlogskutter i nærheden for at se efter den savnede.

/ritzau/