Papklippekort erstattes fra maj 2016

Midttrafik har besluttet, at klippekortet skal have lov at overleve i en digital form

Det traditionelle papklippekort står for 31 procent af passagerindtægterne hos Midttrafik og er dermed en af buspassagernes klart mest foretrukne betalingsformer.

Men med indførslen af rejsekortet har det kun været et spørgsmål om tid, før klippekortet forsvandt, og selv om datoen er blevet rykket flere gange er det altså i maj 2016, at salget af klippekort begynder at stoppe, og det er helt udfaset i august 2016.

- Det var en forudsætning i forbindelse med indførslen af rejsekort, at der skete en besparelse på de trykte klippekort. Det har vist sig i andre trafikselskaber, at der sker en stigning i salget af kontantbilletter derefter, og det er en dyrere rejseform, siger Mette Julbo, vicedirektør i Midttrafik, til tv2oj.dk.

Det lyder jo godt for indtjeningen hos Midttrafik, men for at imødekomme kunderne har man valgt at lave en digital løsning, så klippekortet også efter august 2016 kan fortsætte - nu via en app.

- Vi forsøger at give kunderne den valgmulighed, at de kan vælge det betalingsmiddel, de har lyst til. Der kunne godt være kunder, der blev utilfredse over, at klippekortet forsvinder, og de fleste af dem får på den her måde mulighed for at fortsætte med klippekort, siger Mette Julbo.

Salget af det fysiske klippekort stopper som nævnt i august 2016 - sidste mulighed for at bruge klippekortet i busserne bliver i januar 2017.