Pædagoger har fået nok

Flere ledere af daginstitutioner i Århus og Silkeborg frygter, at pædagoger vil sige op på grund af utilfredshed med de seneste besparelser.

Selv om tusindevis af østjyske pædagoger nu er gået i arbejde igen er det langt fra ensbetydende med, at de bliver der. Det viser en rundringning, som gratisavisen Urban har foretaget til en halv snes daginstitutioner i og omkring Århus.

Kun to af de ledere avisen har været i kontakt med tvivler på, at ansatte i deres børnehave eller vuggestue vil sige op som konsekvens af kommunens vedtagne besparelser - mens fire gange så mange ved, at der blandt personalet er en eller flere, der nu overvejer at tage sit gode tøj og gå på grund af nedskæringerne.

- Jeg fik allerede den første opsigelse, inden strejken gik i gang, og jeg vil bestemt ikke udelukke, at der kommer flere, siger Malene Jensen, souschef i den integrerede institution, Børnehuset Alsvej.

Også i Silkeborg, hvor blokaderne begyndte, erkender flere ledere, at de ikke vil være det mindste overrasket, hvis nogle af deres medarbejdere vælger at skifte job eller fag i kølvandet på konflikten.