Pædagog uden ansvar for ulykke

Politiet stiller ikke pædagog til ansvar for drukneulykke i Beder. Ulykken skyldes uheldige omstændigheder.

En uskyldig leg med træskibe i en lille sø resulterede mandag eftermiddag i, at en seksårig dreng blev taget af en kraftig understrøm og ført videre ud i en bæk.

Drengen mistede livet, men den ansvarshavende pædagog i skolefritidsordningen er sandsynligvis uden skyld i ulykken. Det oplyser Århus Politi.

- Det var umuligt at vide, at strømmen var så stærk. Vi efterforsker derfor sagen som en almindeligt dødsfald under uheldige omstændigheder, siger vagthavende ved Århus Politi.

Dødsulykken skete i Beder ved Århus, hvor ni børn og en pædagog legede ved en sø. Efter de seneste dages kraftige regnvejr var der meget vand og en stærk strøm i søen, der gennem et rør mundede ud i en bæk.

Pludselig faldt drengen i vandet og blev hurtigt ført væk af strømmen.

- En af mine kolleger var nede i vandet i mandags for at vurdere, hvor stærk strømmen var. Han havde selv svært ved at bevare balancen, fortæller vagthavende tirsdag morgen.

Pædagogen ringede 112, men der gik 35 minutter, inden drengen blev reddet op af vandet og kørt på sygehuset i Skejby. Drengen var i live, men stærkt afkølet og forkommen.

Lægerne opgav kampen for drengens liv mandag klokken 18.30. /ritzau/

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30

<STRONG>LÆS OGSÅ:</STRONG><A href="http://www.tv2oj.dk/nyhe_nyhed_s.asp?newsID=17049">Seksårig druknet i sø (6/3-07)</A>