Overvågning mindsker taxivold

Videoovervågning i taxierne har gjort livet mere sikkert for århusianske chauffører. Nu skal de indføres ved lov, mener DF.

En kunde, der forsøger at kvæle en taxichauffør med ståltråd.

Det lyder umiddelbart som scenen fra en film, men det er faktisk sket i Århus.

Men det, der for få år siden var en kedelig stigning i antallet af overfald på chauffører, er nu vendt i en så positiv grad, at politikere ser mod Århus for at komme volden mod taxichauffører til livs i resten af landet, skriver metroxpress.

Installering af videoovervågning i hyrevognene har sat en stopper for volden, lyder det fra direktør for Aarhus Taxa, Flemming Faaborg.

- Vi mærker et fald i antallet af voldsepisoder, og desuden føler de sig mere sikre, siger han om chaufførerne.

Men situationen er ikke lige så positiv for chaufførerne i resten af landet.

28 grove overfald er registreret siden januar, og Taxichaufførernes Landsklub ønsker nu tvungen overvågning.

- De 28 voldsepisoder er kun toppen af isbjerget. Mange chauffører holder overfald for sig selv. Det er fuldstændig forrykt, at vi ikke har fået indført overvågning endnu, men der skal åbenbart lig på bordet, før det sker, siger Jens Laursen, der er bestyrelsesmedlem i landsklubben og chauffør i Randers.

På Christiansborg er der opbakning hos Dansk Folkeparti, som allerede i foråret fremsatte forslag om tvungen overvågning.

Den gang var der ikke opbakning fra andre end Socialdemokraterne, men nu vil DF forsøge igen, lyder det, ifølge avisen, fra partiets retsordfører Peter Skaarup.