Overskud i Filmby Århus

Filmby Århus giver overskud og pengene skal bruges til at støtte filmmiljøet i Århus.

Filmby Århus er blevet en god forretning. Der er overskud på driften og det betyder mere opbakning til lokale filmprojekter, fortæller filmbyen i en pressemeddelelse.

Det positive resultat kommer efter et år, hvor erhvervslokalerne næsten har været fuldt udlejet, og hvor driften er blevet trimmet. Det har også betydning at byrådet i januar 2006 besluttede at omlægge filmbyens lån til afdragsfrie fastforrentede lån.

Det er en tilfreds manager, der fortæller, at overskuddet for 2006 er 1,3 mio. kroner. Udsigten til at Filmby Århus kan agere mere frit, glæder ham.

- Jeg synes, det er et godt resultat. For mig er den afgørende forskel, at Filmby Århus nu har økonomi til at rykke i en offensiv rolle" fortæller Søren Poulsen. Han vil nemlig bruge overskuddet til at støtte film og nye tiltag for filmmiljøet i Århus.

Filmby Århus forventer, at overskuddet på driften vil være godt en mio. kroner de kommende år.

Allerede nu er 250.000 kroner sendt videre i form af filmstøtte. Pengene har Den Vestdanske Filmpulje brugt til støtte af nye spillefilm. Og flere midler vil finde vej til nye film i de kommende ansøgningsrunder i filmpuljen.