Overblik: Mordplaner og ballade

Der er sket meget i Århus de sidste 48 timer. Få det store overblik fra anholdelser til balladen i Gellerup torsdag aften.

At udtale "Århus" har voldt udenlandske journalister kvaler de seneste to døgn, hvor byen har været nævnt i alverdens medier. Vi har lavet en opgørelse af udviklingen.

<B>12. februar klokken 3.30</B>
I samarbejde Østjyllands Politi slår PET til mod tre mænd, som de mener, har planer om at myrde den århusianske tegner Kurt Westergaard. Westergaard har tegnet en af de såkaldte Muhammed-tegninger.

To anholdelser finder sted i Brabrand, den sidste i Risskov.

<B>12. februar klokken 8.00</B>
Danmark vågner op til nyheden om den opsigtsvækkende aktion. PET vil kun fortælle meget lidt om baggrunden for arrestationerne.

<B>12. februar klokken 10.00</B>
Lokale politikere og landspolitikere fordømmer enstemmigt planerne om at dræbe tegner Kurt Westergaard.

<B>12. februar klokken 12.00</B>
PET meddeler, at de tre arresterede mænd ikke skal fremstilles i grundlovsforhør. To af dem skal udvises efter en ny paragraf i udlændingeloven. Den tredje, der er dansk statsborger, vil blive løsladt.

<B>13. februar morgen</B>
Mange aviser vælger at genoptrykke tegningerne.

<B>13. februar middag</B>
Politiet og de sociale myndigheder vil mødes med muslimske imamer i Gellerup for at gyde olie på vandene efter tirsdagens anholdelser.

<B>13. februar aften</B>
Unge fra Gellerup kaster sten først mod en bus og senere mod en brandbil. Politiet rykker massivt ud, men ingen bliver anholdt.

Om der er en sammenhæng mellem urolighederne og arrestationen af de tre mænd, vides ikke med sikkerhed.

I boksen "Se også" ude til højre, kan du se og læse de mange artikler, der er blevet lavet under forløbet de seneste 48 timer.